• Krés

Művészeti kiállítás a bölcsődék 170 éves múltjáról

Művészeti kiállítás a bölcsődék 170 éves múltjáról

2024.06.10. h - 14:45
Posted in:

Krés egy kortárs művészeti kiállítás, amelynek kiindulópontja a Nagy Templom utca 3. alatt található Bölcsődei Múzeum, amely a magyar bölcsődék több mint 170 évét dolgozza fel, gazdag tárgyi gyűjteményén, diafilm- dokumentum- és könyvtárán keresztül. A múzeum látogatói a bölcsődei gondozás eszközeit, a gyermekjátékok történetét, a bölcsődei szakma kiemelkedő szereplőit ismerhetik meg az intézményben. 

Kiállító művészek:  Fátyol Viola, Kállay Eszter és Lődi Virág, Klenyánszki Csilla, Kovács Gyula A.

Kurátorok: Fábián Luca, Farkas Benedek, Fehér Virág, Hajdu Léna, Kovács Kinga

A kiállítás megtekinthető: 2024. május 29. – június 20.  az IBSN Könyv + galériában (1084 Budapest, Víg utca 2.) Nyitvatartás: 12-18 óra között.

Június 20-án, a kiállítás zárásának napján 16:30-kor a Bölcsőde Múzeumban leszünk (1083 Budapest, Nagytemplom utca 3.), ahol Scheer Ferencné Éva kezdi majd a tárlatvezetést, majd közösen megyünk át a közeli ISBN galériába (1084 Budapest, Víg utca 2.), ahol Kállay Eszter, más művészekkel közösen beszélnek majd a kapcsolódó kiállításról.

Külön köszönet: Szlávicsek Emese, Dr. Csapó Katalin, Scheer Ferencné Éva, Fábián László, Fehér Péter, Kortmann-Járay Katalin

A projekt a Magyar Képzőművészeti Egyetem képzőművészet-elmélet szak, harmadéves hallgatóinak diplomamunkája.

A kiállításon régi fotók, játékok segítik az emlékezést, és egy pazar képsorozat mutatja be a helyes emelési technikákat.

Krés
Forrás: Krés művészeti kiállítás

A kiállításon megtekinthető az alábbi videó is, melyen kisgyermeknevelők és Scheer Éva mesélnek a kisgyermeknevelői hivatásról szívvel-lélekkel. A videó címe: Te csak ülsz és játszol?! A kisgyermeknevelők hétköznapjairól és szerveződési lehetőségeiról

https://drive.google.com/.../1GjFvOGMCUM6G6tHsubR.../view...

Érdemes ellátogatni, a videót pedig mindenképp megnézni.