• az én történetem

A BDDSZ segítsége nélkül még most is harcolnék a jogos béremért, egyedül

A BDDSZ segítsége nélkül még most is harcolnék a jogos béremért, egyedül

2021.06.10. cs - 11:45
Posted in:

Kedves Kollégák!

Szeretném megosztani tanulságként történetemet.

Diplomás kisgyermeknevelő vagyok. Több mint 2 éve egy BDDSZ fórumon értesültem arról, hogy létezik plusz illetmény további szakképesítés esetén, amennyiben a munkaidő 10%-ban hasznosul. Ez alapján nekem jár(na), mivel rendelkezem ilyen képesítéssel. Ezt meg is írtam a munkáltatómnak mellékelve a jogi hátteret. Nem jártam sikerrel, kifogásokat kerestek.

Szakszervezeti tagként Szűcs Viktóriához fordultam, akitől személyre szóló állásfoglalást kaptam ez ügyben, így másodszor is nekifutottam a kérvénynek. Ekkor már a munkáltató egyeztetést kért a fenntartótól, megbeszélést ígért a jegyzővel. Ez a megbeszélés mindenféle kifogásokra hivatkozva hónapokig húzódott, és ez alatt a kérvényemet a mellékletekkel nem egyszer újra megküldették velem. Végül a jegyző jóváhagyta a kérésem ugyan, de a munkáltatónak nem sikerült felvinnie a rendszerbe a plusz illetményt. Erről a hivatalos időt kivárva, újabb e-mailt írva értesültem.

Újabb, megoldást kereső próbálkozásomra ingerülten reagáltak, hogy miért nem tudom megérteni a helyzetet. Én megértettem, de elfogadni nem tudtam, így ekkor közvetlenül a jegyzőhöz fordultam jogorvoslatért mellékelve ismét minden dokumentumot.

Csodák csodájára pár nap alatt rendeződött a dolog: megkaptam a határozatot az elfogadásról, kinevezés módosítását, illetve a tavalyi évre visszamenőleg is elutalták az összeget.

Ez a történet több mint másfél évet vett igénybe, de megérte, mert a BDDSZ segítségével kiharcoltam, ami jár.

Tanulság:

1. Megéri BDDSZ tagnak lenni!

2. Nem szabad hagyni magunkat! Küzdeni kell fáradhatatlanul az igazunkért!

Illusztráció: https://thepatriot.in/2019/03/07/single-not-alone/