Friss

Művészeti kiállítás a bölcsődék 170 éves múltjáról

Krés egy kortárs művészeti kiállítás, amelynek kiindulópontja a Nagy Templom utca 3. alatt található Bölcsődei Múzeum, amely a magyar bölcsődék több mint 170 évét dolgozza fel, gazdag tárgyi gyűjteményén, diafilm- dokumentum- és könyvtárán keresztül. A múzeum látogatói a bölcsődei gondozás eszközeit, a gyermekjátékok történetét, a bölcsődei szakma kiemelkedő szereplőit ismerhetik meg az intézményben. 

A BDDSZ felmérés eredménye a gyógypedagógiai pótlékra való jogosultság bölcsődei gyakorlatáról

Előzmény I.:

Több bátor bölcsődei dolgozó bíróság elé vitte a ki nem fizetett gyógypedagógiai pótlék igényét. A perekben eljárt bíróságok, az SNI gyermekek ellátása esetén járó gyógypedagógiai pótlékjogosultság visszamenőleges megítélése mellett rámutattak az erről szóló jogszabály pontatlanságára is.

Alkotmánybírósághoz fordult a BDDSZ, a szakszervezeti tagdíjlevonás tilalma miatt

Alkotmánybírósághoz fordult a BDDSZ - tizenegy szakszervezettel összefogva -, a szakszervezeti tagdíjlevonás tilalma miatt.

Álláspontunk szerint a szakszervezet, mint az Alaptörvény által nevesített intézmény vonatkozásában is érvényes az, amit az Alkotmánybíróság már több vonatkozásban (környezet védelme, jogállamiság elért szintje) kimondott: alkotmányellenes a már elért védelmi szintből való visszalépés.

A koragyermekkori ellátás munkaerő profilja - SEEPRO riport

Kíváncsi vagy, hogy milyen Európa szerte a koragyermekkori ellátás munkaerő profilja?
Esetleg arra vagy kiváncsi, hogy  egyes országokban, ill. Magyarországon, milyen követelmények, elvárások és bérezés van?
Esetleg a szakdolgozatodat írod, és nemzetközi kitekintésre lenne szükséged a témában?

Mindez most feltárul előtted, ha beszélsz/olvasol német, vagy angol nyelven!