Friss

Kedvezményes Libri napok!

Augusztus 9-10-én ismét kedvezményes napok lesznek a Libri Könyvesboltokban.

BDDSZ tagok 20%-os kedvezménnyel vásárolhatnak ezeken a napokon az ország valamennyi Libri Áruházában 2022. évre érvényesített tagkártya felmutatása mellett!

A 20% kedvezmény nem vonatkozik az akciós termékekre, kiárusított termékként megjelölt leárazott termékekre. Egyéb kuponos, kártyás kedvezménnyel nem vonható össze! A kedvezmény online vásárlás esetén nem érvényesíthető.

 

Üdvözlettel: 

BDDSZ Országos Iroda

Néhány hónappal meghosszabbították a szociális továbbképzési ciklust!

Július 16-tól hatályos az egészségügyi szakellátás társadalombiztosítási finanszírozásának egyes kérdéseiről szóló 9/1993. (IV. 2.) NM rendelet, valamint a személyes gondoskodást végző személyek továbbképzéséről és a szociális szakvizsgáról szóló 9/2000. (VIII. 4.) SzCsM rendelet módosításáról szóló 21/2022 (07.15) BM rendelet, mely néhány hónappal meghosszabbítja a szociális továbbképzésre kötelezettek ciklusát.
A pontszerző képzések megszerzésének módosított határideje: 2022. december 31.

A közszférában is lehet dolgozni szeptembertől egy évig nyugdíj mellett!

A Szociális Ágazati Érdekegyeztető Fórum (SZÁÉF) 2016. november 30-i ülésén került először megvitatásra az a BDDSZ javaslat, hogy az ágazati jogalkotás az egészségügyhöz hasonlóan eltérő szabályokat biztosítson az 1700/2012 (XII. 29) számú Korm. határozattól. (E kormány határozat rögzítette ugyanis a nyugdíj melletti foglalkoztatás tilalmát, és az állami fenntartású intézményekből nyugdíjbamenők állásának zárolását. Mindennek hátterében a spórolás és a kettős ellátás tilalmáról szóló kormányzati politikai elgondolás állt.).

Egyeztetés a telemedicinális szolgáltatás közösségi gyermekellátásra (bölcsőde) gyakorolt hatásairól

Szervezetünkhöz 2021. utolsó hónapjaiban számos problémajelzés futott be a bölcsődei kisgyermeknevelők, vezetők részéről a telemedicinális szolgáltatás közösségi gyermekellátásra (bölcsőde) gyakorolt hatásaival kapcsolatban.

Jeleztük a dolgozói igényeket az új kormány felé!

A 2022. tavaszán 6 hétig tartó országos bölcsődei probléma-felmérés során kapott eredményekről már tájékoztatást nyújtottunk egy korábbi bejegyzésünkben.

A visszajelzések során kapott második legfontosabb dolgozói igényként: 

A bölcsődei dolgozók önálló ágazati bértáblájának kialakítását jelölték meg a válaszadók
(azaz 3219 fő, a válaszadók kb. 50 %-a, ami a teljes bölcsődei ellátásban foglalkoztatottak 23 %-a).