Országos Közszolgálati Sztrájkbizottság

Sztrájktárgyalás helyett tájékoztatást kaptak a szociális terület dolgozók bérrendezéséről az OKSZ képviselői

Az EMMI szociális területért felelős helyettes államtitkára által összehívott tájékoztatón a sajtóból ismert információkon túli tájékoztatás nem hangzott el, az OKSZ ügyvivője, az OKSZ előzetes egyeztetése alapján, rögzítette, hogy e tájékoztatást az OKSZ öt tagszervezete nem tekinti a sztrájktárgyalási folyamat részének, a pótlékemelés, a kétségtelen keresetnövekedés mellett, nem ad választ az OKSZ egyetlen sztrájkkövetelésére sem, mely követelések a rendszerszintű bérrendezésre vonatkoznak.

Az OKSZ újabb levele a miniszterelnöknek

Az Országos Közszolgálati Sztrájkbizottság (OKSZ), amelynek a BDDSZ is tagja, sztrájkköveteléseit megfogalmazta, melyet 2019. március 20-án a miniszterelnöknek elküldte. Március 25-én Szalay-Bobrovniczky Vince helyettes államtitkár úr válaszlevelében nem tesz említést kormányzati tárgyalópartner személyéről, így fontos, lényegi válasz nem érkezett a Kormány részéről. Erre válaszként április 3-án az OKSZ ismét bejelentette munkaügyi vitára vonatkozó szándékát négy sztrájkkövetelés tekintetében.

Bejelentette a sztrájkköveteléseit az Országos Közszolgálati Sztrájkbizottság

Az Országos Közszolgálati Sztrájkbizottság (amelynek tagja mások mellett a BDDSZ is) bejelentette sztrájkköveteléseit és a sztrájkkészültséget a miniszterelnöknek.

Az Országos Közszolgálati Sztrájkbizottság levele átadásra került 2019. március 20. napján, melyre öt napon belül kell kijelönie a tárgyalópartnert a miniszterelnöknek.

Letölthető dokumentum