• MSC1

Bölcsődei dolgozók váz- és izomrendszeri terhelésének felmérése a munkavégzés során 2021.

Bölcsődei dolgozók váz- és izomrendszeri terhelésének felmérése a munkavégzés során 2021.

2021.11.15. h - 11:24
Posted in:

A bölcsődékben dolgozók munkavégzésük során különösen nagy terhelést tesznek váz- és izomrendszerükre, mely kihathat életminőségükre, egészségi állapotukra. 
Jelen felmérésünk célja, hogy országos képet kapjunk a bölcsődei dolgozók vázizomrendszeri terheiről, problémáikról. További célunk, hogy a felmérés eredményeire figyelemmel lépéseket tegyünk, illetve prevenciós, munkaegészségügyi és munkajogi javaslatokat dolgozzunk ki annak érdekében, hogy a dolgozók egészségi állapota minél tovább megmaradjon, vagy ha már megromlott, akkor az tovább ne rosszabbodjon.

Kérjük, ha bölcsődében dolgozik, a kérdőív kitöltésével segítsen nekünk abban, hogy felmérjük, mely testrészekre nehezedik a legnagyobb nyomás, illetve arról is képet kapjunk, hogy munkavédelmi szempontból milyen helyi változtatásokkal lehetne könnyíteni a munkavégzést, így a szervezetre gyakorolt nyomást. 
A válaszokat 2021. december 2-ig várjuk!

A kérdőív kitöltése önkéntes és anonim, az egyes adatlapokon szereplő válaszok feldolgozása kizárólag a BDDSZ Országos Irodában történik!
Az egyéni válaszokat harmadik személynek nem adjuk ki, azokat csak összesített formában fogjuk felhasználni.


Közreműködését köszönjük!

A kérdőív elérhető itt!