Kiadványok

NNK tájékoztató: Légtechnikai berendezések és sószobák gyermekintézményi szakszerű alkalmazásához

A Nemzeti Népegészségügyi Központ egy módszertani ajánlást dolgozott ki a gyermekintézmények üzemeltetői számára, melyben részletes szakmai útmutatás található a légtechnikai berendezések szakszerű alkalmazásához.

Az útmutató az alábbi, beltéri levegőminőséget befolyásoló berendezések optimális működtetéséhez, használatához nyújt segítséget:

A koronavírus járvány miatt elrendelt rendkívüli bölcsődei szünet alatt történt online kapcsolattartásról szóló kutatás - MPT Kisgyermeknevelési Szakosztály kutatási eredményei

A Magyar Pedagógiai Társaság (MPT) Kisgyermeknevelési Szakosztályának bölcsődei neveléssel, gondozással foglalkozó tagjai Farkas Anikó, Kocsis Ildikó, Nyitrai Ágnes, Szűcs Viktória, Vokony Éva  - az óvodai online kapcsolattartásról szóló kutatási kérdőív ötletadása és mintája alapján -, elkészítették a koronavírus járvány miatt elrendelt rendkívüli bölcsődei szünet alatt történt bölcsődei online kapcsolattartásról szóló kutatást és a kutatási eredmények összefoglalóját.

Kollektív Munkaügyi viták

A kollektív jogok gyakorlása a közszféra, benne az egészségügyi és szociális ágazat dolgozóit is megilleti. A kiadvány bemutatja az e két ágazathoz tartozó kollektív érdekérvényesítési lehetőségeket és eredményeket. Áttekinti a jelenleg működő munkavállalói szakszervezeteket, azok szerepét a felmerülő érdekviták feloldásában, valamint az érdekérvényesítés eddigi eredményeit – kiemelt figyelmet fordítva a kollektív szerződés intézményére.