Hasznos

Megjelent a szociális ágazatban dolgozók veszélyhelyzet idejére vonatkozó ingyenes utazásáról szóló rendelet

Tegnap megjelent a Kormány 582/2020. (XII. 15.) sz. rendelete, amelyben teljesíti a szociális ágazatra vonatkozó ingyenes utazási igényünket, amit már a tavaszi időszakban is előterjesztettünk!

Reméljük a béremelési kérésünk is meghallgatásra kerül...

1. § (1) Ingyenesen, a menetjegy megvásárlása nélkül veheti igénybe az országos, regionális és elővárosi (a továbbiakban:

Eljárásrend a bölcsődék részére a járványügyi készenlét idején alkalmazandó járványügyi szabályokról - egy nappal a közzététel után törölte az NNK a honlapjáról

A Nemzeti Népegészségügyi Központ honlapján  szeptember 14-én közzétette  a bölcsődék részére kidolgozott eljárásrendet a járványügyi készenlét idején alkalmazandó járványügyi szabályokról. A tegnapi bejegyzésük viszont ma, szeptember 15-én, már nem érhető el honlapjukon.

A tegnap közzétett eljárásrend teljes szövege ez volt:

Jó gyakorlatok

A koronavírus-járvány miatt elrendelt rendkívüli szünet idején a családok segítségére, támogatására  sokszínű megoldások születettek a bölcsődében dolgozók körében.

Az alábbiakban a veszélyhelyzet idején kialakított jó gyakorlatok közül gyűjtöttünk össze párat, amelyek ötletként szolgálhatnak azoknak a bölcsődéknek, ahol még gondolkodnak, hogy milyen tevékenységeket, ötleteket építsenek be a dolgozók feladatai közé, milyen tartalommal töltsék fel a home office lehetőségét.