október 2021

Kötelező COVID-19 védőoltás az állami fenntartású bölcsődei és gyermekvédelmi dolgozóknál, illetve a településeken is, ha a polgármester úgy dönt! (Frissítve!)

A koronavírus elleni védőoltásnak az állami és önkormányzati intézményeknél foglalkoztatottak által történő kötelező igénybevételéről szóló 599/2021. (X.27.) Korm. rendeletben (továbbikban: rendelet), 2021. november 1-i hatállyal,

A negyvenezer forintos magánbölcsődei támogatásról kérdezett minket a 444.hu és az ATV

A negyvenezer forintos magánbölcsődei támogatás a férőhely hiányt nem oldja meg című cikkében a 444.hu körüljárta, hogy a Novák Katalin (Családokért felelős tárcanélküli miniszter) által bejelentett akár havi maximum negyvenezer forintos támogatás mennyire új program, vagy csak egy korábbi támogatási program módosított változata.

Mit tudunk az október 8-ai miniszterelnöki béremelésekre vonatkozó bejelentésről?

2021. október 8-án reggel a Kossuth Rádió műsorában a miniszterelnök, a bölcsődei és szociális területen dolgozók számára 20%-os, a kulturális szektorban dolgozók számára szintén 20%-os, míg a pedagógusok számára 10%-os, az ápoló személyzet számára  21%-os béremelést jelentett be.

Összefoglaló a BDDSZ XIII. Kongresszusáról - 2021. október 8-9.

2021. október 8-9-én tartotta Budapesten, a Hotel Benczúrban a BDDSZ a XIII. Kongresszusát, melyen többségében az ország valamennyi alapszervezete képviseltette magát.

A kongresszus a köszöntők és az  érdemi munka megkezdése előtt 1 perces néma felállással megemlékezett azon személyekről, akiket elveszítettünk az elmúlt négy évben.