• szolidaritás

Szolidaritás a január 31-i pedagógus sztrájkkal

Szolidaritás a január 31-i pedagógus sztrájkkal

2022.01.27. cs - 21:18
Posted in:

Szolidaritás

Pedagógusok Szakszervezete
Szabó Zsuzsanna
elnök részére

szabozs@pedagogusok.hu

 

Kedves Elnök Asszony!

A Bölcsődei Dolgozók Demokratikus Szakszervezete (BDDSZ) egyetért a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) közös sztrájkbizottságának céljaival és támogatja a sztrájkköveteléseket!

A gyermekekkel és a családokkal való törődés közös feladatunk! Az egészséges és biztonságos munkahelyek, a munkaterhek csökkentése, a kötelező óraszámok megfelelő szabályozása, az oktatás-nevelés szabadsága, a kiszámíthatóság, a megbecsülés és a biztos anyagi háttér jár a pedagógusnak, a nevelő-oktató munkát segítőnek, az ügyviteli és a technikai dolgozónak – beosztástól és iskolai végzettségtől függetlenül.

A tisztességes munkafeltételekről és a növekedésről szóló, 2017. november 17-én a svédországi Göteborgban tartott szociális csúcstalálkozón a magyar kormány is aláírta a Szociális Jogok Európai Pillérét, amely elsőként foglalkozik az oktatás, képzés és egész életen át való tanulás alapelvével. E dokumentum külön fejezetet szentel a méltányos munkafeltételek biztosításának, benne a biztonságos foglalkoztatásnak és a béreknek.

A dekrétum alírását követően joggal várható el, hogy a magyar kormány annak szellemiségében cselekedjen és tiszteséges eljárás során, partnerként biztosítsa az köznevelésben dolgozók számára a méltányos megélhetést nyújtó béreket, a normál munkaidőben teljesíthető kötelező óraszámok meghatározását.

Munkánk egymásra épül, ezért a kölcsönös együttműködésnek kiemelt jelentősége van!

Szolidárisak vagyunk az oktatásügy fejlesztéséért és a méltányos bérek eléréséért folytatott küzdelmetekben! Egyetértünk követeléseseitekkel, támogatjuk figyelmeztető sztrájkotokat!

Kedves Elnök Asszony!

Tájékoztatlak, hogy a BDDSZ Alapszervezetek már készítik elő a január 31-i kockás inges, kék szalagos szolidaritási akcióikat a munkahelyeken.
A hétfői sztrájkot követő délutáni autós szimpátiatüntetésen is részt veszünk.

Kívánjuk, hogy akciótok legyen sikeres és elérje célját!
Budapest, 2022. január 27.

Üdvözlettel:

Szűcs Viktória,
BDDSZ elnök

érd-szolidaritás-2 érd-szolidaritás-1

érd-szolidaritás-3

baranya-szolidaritás-2  baranya-szolidaritás-1

budaörs-szolidaritás-1  budaörs-szolidaritás-2

 

További képek a bölcsődei dolgozók szolidaritásáról itt!