Több mint 2 millió Ft elmaradt bér! Precedens ügyben BDDSZ győzelem a bíróságon!

Több mint 2 millió Ft elmaradt bér! Precedens ügyben BDDSZ győzelem a bíróságon!

2022.02.02. sze - 15:07
Posted in:

Jogerősen pert nyertünk tagjaink ügyében a Fővárosi Ítélőtáblánál, a volt munkáltatójuk ellen indított perben téves besorolás miatti elmaradt munkabér tárgyában.

Az Egyesített Bölcsődében foglalkoztatott konyhai kisegítő és mosó-vasaló munkakört betöltő dolgozók téves besorolásával kapcsolatban a munkáltatóval és a települési önkormányzat jegyzőjével történt sikertelen egyeztetések után, a BDDSZ jogsegélyszolgálatát biztosító ügyvéd közbenjárásával bírósághoz fordultunk 2020-ban.

2022. február 1-jén a Fővárosi Ítélőtáblától, mint másodfokú bíróságtól érkezett jogerős ítéletben, a bíróság kötelezte az Egyesített Bölcsőde munkáltatót, mint alperest, hogy 15 napon belül fizessen meg a felpereseknek (az elévülési idő belül, azaz 3 évre visszamenőleg) elmaradt illetmény címén:

- az I. rendű felperesnek 945.553 forintot és annak 2019. október 1. napjától a kifizetésig járó, a késedelemmel érintett naptári félév első napján érvényes jegybanki alapkamattal megegyező mértékű késedelmi kamatát,

- a II. rendű felperesnek 996.168 forintot és annak 2019. november 1. napjától a kifizetésig járó, a késedelemmel érintett naptári félév első napján érvényes jegybanki alapkamattal megegyező mértékű késedelmi kamatát,

- valamint perköltség címén személyenként 75.000 forint + Áfa együttes első- és másodfokú perköltséget.


Ha úgy érzed neked is szükséged van támogatásra, csatlakozz a BDDSZ-hez!

Bővebb információ a tagságról és belépési nyilatkozat ITT!