június 2021

A BDDSZ választott tisztségviselői 2021. július 1-jétől

A BDDSZ Alapszervezeti Titkárok Tanácsa 2021. május 13-i ülésén (17/2021. V.13.) határozatával döntött arról, hogy a XIII. Kongresszus megtartásának június 7–8-i időpontját visszavonja és egy későbbi (őszi) időpontra halasztja. Továbbá a testület arról is döntött, hogy a tisztségviselők megválasztását, az 502/2020. (XI.16.) Korm. rendeletben foglalt eljárásrendre figyelemmel, írásbeli szavazással (levélszavazás útján) bonyolítja le, a tisztségviselők mandátumának lejártáig, legkésőbb 2021. július 1-ig.

Ma, a Nemzetközi Közszolgálati Napon a szakszervezetek a közszféra megbecsülésére szólítanak fel

Június 23-án a Nemzetközi Közszolgálati Napon a közszolgálati dolgozók társadalmi szerepvállalására, munkakörülményeik javítására, kiszolgáltatottságuk csökkentésére kívánják felhívni a figyelmet a szakszervezetek Európa szerte.

Az ENSZ 2002-ben ismerte el június 23-át a közszolgálat napjaként, ezzel elismerve a közszolgálatban dolgozók társadalmi szerepének fontosságát.

Koronavírus világjárvány következményeinek elhárításában résztvevők pótszabadsága

2021. június 10-én jelent meg a SARS-CoV-2 koronavírus-világjárvány következményeinek elhárításában részt vevő foglalkoztatottakat megillető pótszabadságról szóló 327/2021. (VI. 10.) Korm. rendelet.

A rendelet alapján a szociális, gyermekjóléti vagy gyermekvédelmi szolgáltatónál, intézményben, hálózatnál, illetve javítóintézetnél foglalkoztatott személy, ha a 2021. évben a SARS-CoV-2 koronavírus-világjárvány következményeinek elhárításában részt vett, a 2021. évben esedékes szabadságán felül további 10 munkanap pótszabadságra jogosult.

A BDDSZ segítsége nélkül még most is harcolnék a jogos béremért, egyedül

Kedves Kollégák!

Szeretném megosztani tanulságként történetemet.

Diplomás kisgyermeknevelő vagyok. Több mint 2 éve egy BDDSZ fórumon értesültem arról, hogy létezik plusz illetmény további szakképesítés esetén, amennyiben a munkaidő 10%-ban hasznosul. Ez alapján nekem jár(na), mivel rendelkezem ilyen képesítéssel. Ezt meg is írtam a munkáltatómnak mellékelve a jogi hátteret. Nem jártam sikerrel, kifogásokat kerestek.