VIII. SZEFIT Országos online találkozó - 2020. november 20-22.

VIII. SZEFIT Országos online találkozó - 2020. november 20-22.

2020.11.27. p - 12:59
Posted in:

2020. november 20-22. között VIII. alkalommal került megrendezésre a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma Ifjúsági Tagozatának (SZEFIT) Országos találkozója. Igaz, ez alkalommal, rendhagyó módon az online térben, a Zoom alkalmazás segítségével. Az online találkozón számos szakszervezet fiatal tagjai, önkéntesei és tisztségviselői vettek részt. A BDDSZ-t jómagam, Zsigó Judit képviseltem.

Péntek délután a bemutatkozás és az ismerkedés jegyében telt. A SZEFIT elnöke, Kerék Eszter köszöntötte a résztvevőket, bemutatta a szervezetet, beszélt az éves eredményekről, és a következő évi tervekről. Csőke Csaba a szervezet alelnöke ismertette a résztvevőkkel a stratégiát, majd az én személyes beszámolóm következett a nemzetközi kapcsolatokról és lehetőségekről.

A 2. nap facilitátorai Civil Kollégium Alapítvány (CKA) munkatársai, Homoki Andrea és Németh Krisztina voltak. Segítségükkel letisztáztuk a közösségépítés legfőbb fogalmait, megismerkedtünk a hatékony módszerekkel Eleven Gyál történetén keresztül. A sikertörténet megismerését követően kis csoportokban folytattuk a munkát. A cél a kapcsolatépítő beszélgetés és az interjú módszerének elsajátítása, gyakorlása volt.

A 3. nap trénere az Osztrák Szakszervezeti Szövetség (ÖGB) tagja, Linda Koch-Keizer volt.

Angol nyelvű előadását Dvorácskó Balázs fordította. Linda az osztrák tagszervezés mechanizmusával ismertetett meg minket. A nap központi kérdése az volt, „Hogyan készüljünk fel a kollégákkal történő kommunikációra?” És valóban, a kulcs az alapos felkészülésben rejlik…

Az esemény zárásaként a résztvevő tagoktól sok pozitív visszajelzés érkezett. Például, hogy ilyen online tréninget minden hónapban rendezhetne a SZEFIT. Ugyanakkor többen hiányolták az esemény személyes vonatkozását, a személyes találkozások nyújtotta lehetőséget az ismerkedésre, információszerzésre és a kapcsolatépítésre.

Reméljük, jövőre személyesen (is) találkozunk!

Készítette: Zsigó Judit

                  a BDDSZ Ifjúsági Tagozatának vezetője, a SZEFIT alelnöke 

Az illusztrációkét használt kép forrása: https://szef.hu/szefit