Szakszervezeti kezdeményezésre történik a bölcsődei dolgozók soron kívüli oltása

Szakszervezeti kezdeményezésre történik a bölcsődei dolgozók soron kívüli oltása

2021.04.06. k - 13:21
Posted in:

A Bölcsődei Dolgozók Demokratikus Szakszervezete március 5-én sajtóközleményben kérte a kormányt, miután kormányzati  döntés született arról, hogy az iskolákat és óvodákat március 8-tól központilag bezárják, a bölcsődéket viszont nem, hogy a bölcsődei dolgozóknak soron kívül biztosítsanak védőoltást a COVID-19 ellen.

A nyilvános sajtóközlemény mellett levélben fordultunk a területért felelős tárca nélküli miniszter, Novák Katalin, illetve Kovácsné Bárány Ildikó miniszeri biztoshoz, hogy a bölcsődei dolgozók fertőzésnek kitettsége, veszélyeztetettsége erősen indokolja a  soron kívüli védőoltásukat.

A  március 25-i kormányinfón történt bejelentés, illetve a minisztériumi válaszlevél értelmében a kormányzat elfogadva a szakszervezeti kérést, döntött a bölcsődei dolgozók koronavírus elleni oltásáról, amelynek igénybe vétele önkéntes, előzetes regisztrációhoz kötött. 

A március 29-ig történő regisztrációs határidőre beérkezett, illetve a korábban már megtörtént regisztráció után van lehetőség a soron kívüli oltásra.  Azok a bölcsődei dolgozók, akik betegség miatt nem tudnak részt venni a szervezett oltáson, lesz lehetőségük  egy később egyztett időpontban felvenni az oltást.

A bölcsődei dolgozók oltsása húsvét utáni hétre tervezett. Az értesítés SMS-ben, e-mailben érkezik, az oltás pedig oltópontokon történik.

Kép forrása: https://www.magzter.com/