30 éves a BDDSZ!

30 éves a BDDSZ!

2019.11.25. h - 16:19
Posted in:

Rendhagyó módon – Jubileumi Emlékfutás keretében – emlékeztünk meg szervezetünk alapításának 30. évfordulójára november 24-én.

A BDDSZ tagjai margitszigeti futókörön emlékfutással hívták fel a figyelmet a jubileumra, illetve az ágazat problémáira, a teljes körű bérrendezés hiányára.

A résztvevők közösen, egymást biztatva tették meg a jubileumi 30 kilométeres távnak több mint háromszorosát, átlépve a 100 kilométert.

Az emlékfutással a tagjaink és a munkánkkal szimpatizálók, a hátukra tűzött felirattal, vállalták a jelenlegi és vágyott nettó bérüket. A jelenleginél legalább nettó bérük kétszeresét kérik, de nem pótlékok formájában!

30éves a BDDSZ

Ugyan 2019. november 20-án Novák Katalin államtitkár béremelést jelentett be a bölcsődei szakdolgozók számára, melynek teljes megvalósulását azonban csak 2021-re ígéri!

A BDDSZ a megvalósuló keresetemelkedést üdvözli. A bölcsődei dolgozók nevében elutasítja azonban azt a diszkriminatív és megosztó gondolatot, mely a bölcsődei terület 2000 dolgozóját jövőre és az azt követő évben is az „út szélén” hagy.

A bejelentett béremelés az ágazat 11.500 foglalkoztatottjából, kb. 9.500 főre vonatkozik, így további 2000 bölcsődei dolgozó, a jelenlegi információk szerint, semmilyen bérnövekedésre sem számíthat, immár 2020-2021-ben sem!

A béremelés ismét nem alapbér rendezéssel, hanem a bölcsődei pótlék megemelésével és kiterjesztésével valósul meg.

A most megvalósuló keresetemelés számos szakmai eleme a BDDSZ kezdeményezésére került kidolgozásra. Az alapbérbe épített, átfogó, rendszerszerű, minden dolgozóra egységesen kiterjedő 2019-ben, vagy 2020-21-ben megvalósuló egylépcsős béremelés elől azonban a kormányzat továbbra is elzárkózik.

A BDDSZ által szervezett jubileumi emlékfutás 2019. november 24-én ezért egyszerre a bölcsődei dolgozók ünnepe és követelés a valódi, rendszerszintű, a munkavállalók véleményét is meghallgató béremelési követelés fenntartása mellett!

Ameddig nincs átfogó és rendszerszerű bérrendezés a területen, addig csak futunk a pénzünk után.

 

Sajtómegjelenések:

Rtl Klub_Híradó

szakszervezetek.hu

hrportal.hu

Népszava 4. oldal 

Szervezetünk alapításának hivatalos, országos szintű megemlékezése június 1-jén volt Isaszegen. A beszámoló ITT olvasható.