Sudocrem - Az Év Bölcsődéje - Közönségszavazás a BDDSZ támogatásával

Sudocrem - Az Év Bölcsődéje - Közönségszavazás a BDDSZ támogatásával

Így válasszunk bölcsit a kisgyermekünk számára!
Idén is szavazhatunk az Év Bölcsődéjére

 

A legtöbb kisgyermek életében eljön a pillanat, amikor a szülei hároméves kora előtt bölcsődébe íratják. A csöppségek szociális fejlődése szempontjából rendkívül fontos, hogy szakértő kezek között, szerető közösségben, változatos élményekkel gazdagodva töltsék a hétköznapjaikat. De mit mond a szakember, milyen szempontokat érdemes figyelembe venni a megfelelő intézmény kiválasztásakor, és milyen a jelenlegi helyzet bölcsődei fronton?

A bölcsődekérdés a gyermekek hároméves kora előtt minden olyan családban felmerül, ahol mindkét szülő dolgozni szeretne, vagy anyagi megfontolásból rákényszerül erre.

„Szerencsések azok a szülők, akiknek van választási lehetőségük, hiszen a statisztikai mutatók alapján jelenleg a Magyarországon élő gyermekek csupán 18%-a számára érhető el bölcsődei férőhely. Ennek ellenére a koronavírus-járvány miatt most azt tapasztaljuk, hogy Budapesten és egyes nagyobb településeken sokkal könnyebb férőhelyhez jutni. Egyébként a gyermek 20 hetes korától lehet igénybe venni bölcsit, a legjellemzőbb azonban mégis az, hogy a szülők kétéves kor körül íratják csak be a csemetéjüket, bár egyre több az egyéves, vagy egy év alatti kicsi az intézményekben” – nyilatkozta Szűcs Viktória, a Bölcsődei Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének (BDDSZ) elnöke, aki azt is kiemelte, hogy a megfelelő intézmény kiválasztásánál kulcsfontosságú, hogy a szülők alaposan tájékozódjanak, ellátogassanak nyílt napokra, a lehető legjobban megismerjék az intézmények szellemiségét és az ott dolgozókat.

A gyermekek a bölcsiben tanulják meg a társas kapcsolatok alapszabályait, ott alakul ki először egy tudatos, biztonságot, kiszámíthatóságot nyújtó napirend az életükben.

„Sok figyelem, türelem, és kellő idő biztosítása mellett, a módszerek által a kicsik megtanulják az egyéniségüknek megfelelő ütemben az önállóság lépéseit. A kisgyermeknevelők nagy gondot fordítanak arra, hogy segítsenek nekik beilleszkedni az új környezetbe, és a biztonságot jelentik számukra az édesanyáról való leválás időszakában” – tette hozzá a szakember.

A bölcsődei dolgozókba vetett bizalmat idén is kifejezhetik a szülők az intézmények és dolgozóik felé a Sudocrem által életre hívott, és a BDDSZ részéről támogatott elismeréssel, Az Év Bölcsődéje díjjal.

„Ez az elismerés egy remek lehetőség arra, hogy a bölcsődék, és az ott dolgozók rendkívül felelősségteljes hivatása reflektorfénybe kerüljön. A legtöbben nem is sejtik, hogy a bölcsődében nem gyermekmegőrzés folyik! Épp ellenkezőleg, nagyon is sokrétű és komplex a bölcsődében folyó munka.”

Ha úgy érzi, hogy Ön már rátalált a gyermeke számára tökéletes létesítményre, és megköszönné a kisgyermeknevelők fáradhatatlan munkáját és odaadását, jelölje a számára kedves intézményt a márka hivatalos Facebook-oldalán található linken (https://www.facebook.com/sudocremmagyarorszag/) 2021. október 11-ig, majd 2021. november 1-ig szavazzon Az Év Bölcsődéje cím várományosára. A nevezéseket az alábbi Facebook-linken elérhető applikációban várják: https://p.antavo.com/Fn6/

Az Év Bölcsődéje

 

 

Letölthető dokumentum